Over SHABU SHABU

Shabu Shabu is één van de eerste restaurants in Nederland die het ‘All You Can Eat’ concept heeft geïntroduceerd voor Japans eten. Daarmee hebben ze aan de grond gestaan van de enorme populariteit van Sushi vandaag de dag. Bij Shabu Shabu kun je ‘All you can Taste’ lunchen en dineren voor een vaste prijs. Met pure, verse ingrediënten, die de koks verwerken tot smakelijke Japanse gerechten kun je een ware ‘Japanese dining experience’ verwachten.

de uitdaging

Het oude bestelformulier werkte als volgt; De gasten kregen per tafel een bestelformulier en konden daarop hun keuze aanvinken. Het bestelformulier werd opgehaald door een medewerker en brengt deze naar de kassa. De kassamedewerker voert vervolgens de aangevinkte items in van ieder bestelformulier.

Ondanks dat het bestelformulier een vernieuwing was op het gebied van bestelling verwerken, had het nog steeds enkele zwakke plekken:

 1. Veel fouten
 2. Zeer tijdrovend
 3. Hoge loonkosten
 4. Drankverkoop laag
 5. Piekmomenten in de keuken
quote mark@2x

Voordat wij gekozen hadden om te gaan werken met Tabletmenukaarten waren wij bang dat het gebruik ten kosten zou gaan van de service aan de gasten. Daarom hebben we aan het begin de drankenkaart eraf gelaten. Vandaag werken al onze 14 restaurants met Tabletmenukaart en staat ons gehele assortiment erop. Onze service en het contact met gasten is juist verbeterd tegen onze verwachtingen in. Doordat wij niet steeds bezig zijn met het opnemen van bestellingen kunnen we ons richten op persoonlijke aandacht, het snel uitserveren van bestellingen en bijvoorbeeld uitschenken van flessen wijn. Daar hadden we in het verleden nooit tijd voor.

Waarin ik ooit dacht dat Tabletmenukaart alleen geschikt zou zijn voor concepten als de onze, zie ik nu veel meer mogelijkheden. Wat ik bij het bedrijf achter Tabletmenukaart waardeer is dat ze blijven ontwikkelen. Onze suggesties worden meegenomen en in een eerstvolgende update doorgevoerd. Het allerbelangrijkste is dat het werkt! Wij werken inmiddels 3 jaar met Tabletmenukaarten en het werkt gewoon. Wij kunnen daarvan op aan.

quote mark@2x-spiegel
winson pang portrait@2x

Winston Pang

Owner Shabu Shabu,
Shabu Shabu Group BV

de resultaten

Shabu Shabu introduceerde als eerste ‘All you can eat’ restaurant in Nederland het bestellen met Tabletmenukaarten. Inmiddels werken alle 14 vestigingen met onze software.

Bij Shabu Shabu hebben we op verschillende punten een verbetering laten zien:

 1. De Keuken is productiever
 2. De bediening is productiever inzetbaar
 3. Gasten ervaren een verbetering van de service
 4. Managers hebben een beter overzicht
 5. Doorloopsnelheid is met 9% gestegen
 6. Gemiddelde besteding per persoon is met 21% gestegen
 7. Loonkosten zijn van 39% gedaald naar 34%
0
Vestigingen
0
Menukaarten
0
gasten/dag
0
Orders/dag