Over Isola Bella

Isola Bella is een italiaans restaurant op Terschelling. Het restaurant biedt 250 zitplaatsen waarvan 120 binnen. In de zomer is het altijd erg druk.

de uitdaging

Isola Bella is een aantal jaar geleden aardig tegen de problematiek van personeel aangelopen. Het gebrek aan personeel vooral. Er ging een hele club medewerkers weg en daar kwam een nieuwe club voor terug. Dit liep helaas niet zoals het moest, de ervarenheid was weg.

Challenges van Isola Bella

  1. Personeelstekort
  2. Onervaren personeel
  3. Sterk wisselende bezoekers aantallen
quote mark@2x

Ik had zeker twijfels voor ik met de tablet begon, ik was huiverig voor de reactie van mijn gasten. Maar het is gebleken dat dat dus niet zo is.

Ik leg van tevoren de Tabletmenukaarten op tafel en dan zien we wel wat er aan komt waaien. Soms zit er om half 6 ineens 80, 90 man. Maar een maand eerder of een paar weken later is dat ineens weer voorbij dus dat is gewoon heel moeilijk schakelen. Het is heel lastig om daar een goede balans met het personeel in te vinden. Zeker met de krappe arbeidsmarkt. De Tablet helpt me er echt doorheen. Hierdoor heb meer sturing en controle in het bedrijf. Er gaan hier vaak alleen al zo’n 300 maaltijden op een dag doorheen. Dat kun je gewoon niet oplossen met personeel, probeer ze maar te vinden. De goede. En dat ze blijven… Tabletmenukaart biedt deze uitkomst.

Je moet wel een praatje blijven maken. De tablet is een mooi en een leuk hulpmiddel, maar je moet de service wel zelf bieden. Maar dankzij de bestellingen via de Tablet heb je meer tijd voor je gasten. Een ieder met een soortgelijk bedrijf raadt ik dit aan.

quote mark@2x-spiegel
winson pang portrait@2x

Vincent Terpstra

Isola Bella

de resultaten

  1. 60% meer drank verkocht (zegt hij in het interview)
  2. 25% omzetstijging dranken (wordt in video gezegd)
  3. 30% ontlasten bediening
  4. 50% meer tijd voor service
  5. Verschillende manieren in te zetten
  6. Weinig uitleg nodig
  7. Makkelijk aan te passen menukaart
0
Vestiging
0
Menukaarten
0
gasten/dag
0
Orders/dag
Pizza - Digitale menukaart
Cantina di David pizza - Tabletmenukaart
Pizza - digitaal menu
Pizza - Tabletmenukaart
Torino pizza - Tabletmenukaart